800 Mahasiswa berkumpul mengecam tindakan Zionis

UTM Skudai,2 Januari 2009: Keganasan Zionis terhadap umat Islam di Palestin pada 27hb Disember 2008 lepas telah meletuskan api kemarahan Umat Islam di seluruh dunia. Rentetan daripada peristiwa tersebut, lebih kurang 800 Mahasiswa Islam UTM yang terdiri daripada pimpinan-pimpinan pelajar, staf-staf UTM telah berkumpul di perkarangan Masjid Sultan Ismail UTM bagi menyatakan ketidakpuashatian terhadap kekejaman yang menyebabkan hampir 400 nyawa terkorban dan 2000 yang lainnya cedera di Palestin.

Himpunan aman hari ini dimulakan dengan Laungan-laungan Semangat 'hidup Islam',hancur yahudi' sambil diselang selikan dengan laungan Takbir untuk menarik perhatian golongan-golongan mahasiswa bagi bersama-sama di dalam himpunan tersebut. Pelbagai Sepanduk dan poster yang mengutuk kekejaman Israel telah di naikkan. Turut bersama-sama dalam perhimpunan hari ini adalah Pelajar-pelajar antarabangsa (Indonesia, Iran, Palestin, Turki dll) yang menuntut di UTM Skudai

Himpunan hari ini telah diketuai oleh Saudara Mohd Amin Bin Mohd Hamami, selaku wakil Mahasiswa Islam UTM . Beliau telah memberikan sedikit ucapan bagi menaikkan dan membangkitkan semangat bencikan Israel. Ini merupakan respon dari mahasiswa UTM terhadap tindakan Israel yang telah menafikan hak kemanusiaan rakyat Palestin. Saudara Amin juga meminta umat Islam pada keseluruhannya supaya memberikan bantuan dan sumbangan semampu yang boleh bagi memastikan saudara seakidah kita di palestin tidak terus teraniaya oleh kekejaman Zionis. Selain itu, beliau juga meminta supaya Umat Islam khususnya di UTM memboikot barangan-barangan yahudi dan tidak menggunakan produk-produk keluaran Yahudi ada di dalam negara kita.

Seterusnya, Perhimpunan aman di akhiri dengan bacaan Doa oleh Saudara Firdaus Bin Abd Rahman. Perhimpunan Aman yang dianjurkan hampir 45 minit ini secara keseluruhannya dilihat berada dalam keadaan aman dengan bantuan daripada pegawai-pegawai keselamatan yang bertugas bagi mengawal keselamatan sepanjang program. Diharapkan , sedikit usaha yang telah dilakukan oleh mahasiswa UTM pada perhimpunan kali ini, dapat menyedarkan keseluruhan Umat Islam khususnya warga kampus UTM tentang kezaliman yang telah dilakukan oleh yahudi terhadap rakyat Palestin. Orang -orang yang terkorban di Palestin merupakan saudara seagama dengan kita dan kita akan dipertanggungjawabkan terhadap setitis darah yang tumpah akibat kekejaman yang dilakukan oleh Zionis. Hancur Yahudi, Jahanam Yahudi, Laknat Yahudi!!..Allahu Akbar

Sumber - http://pmiutm.blogspot.com

Pro Mahasiswa:
"Tahniah diucapkan kepada front-front mahasiswa yang berani menyatakan respon terhadap Isu Palestin yang merupakan tanggungjawab umat Islam secara keseluruhannya. Pro Mahasiswa UTM akan sentiasa bersama-sama Menyokong usaha-usaha yang akan dilakukan selepas ini bagi membantu saudara kita di Palestin. Mahasiswa beginilah yang kita inginkan bagi menerajui kepimpinan akan datang. Bukan hanya duduk diam walaupun ratusan nyawa umat Islam telah terkorban.

Pro Mahasiswa UTM ingin memetik kata-kata Syeikh Ahmad Yassin yang telah di ucapkan oleh Saudara Amin selaku ketua semasa perhimpunan Aman sebagai renungan untuk semua:

"Syeikh Ahmad Yassin mengingatkan kepada Umat Islam Yang bodoh, yang tidak respon dengan keadaan semasa, Kita Bangkitlah bersama-sama bagi menyatakan kebencian kita kepada kezaliman Yahudi......"

"Apakan kalian tidak hanya mampu untuk menadah tangan berdoa memohon pertolongan dari Allah,tatkala kami meramalkan perang besar akan berlaku. Sesungguhnya kami telah mempertaruhkan nyawa kami, anak-anak kami, wanita-wanita kami, ibu-ibu kami, orang-orang tua kami, sebagai bahan bakar untuk menentang kekejaman yahudi"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...